Om Preppbox

Vi som startat Preppbox heter Brita, Kalle och Patrick.


Preppbox grundades av Brita Zackari, Kalle Zackari Wahlström och Patrick Sellman. Två av oss är gifta med varandra, den tredje har en podcast med en av de gifta. Podcasten heter I väntan på katastrofen och går i princip ut på att Patrick berättar för Kalle att han är helt körd om krisen kommer. Brita bryr sig ärligt talat noll om hemberedskap. Det är alltså hon som är allra mest körd om det inte vore för att hennes man samlat vatten i dunkar och har en frysbox man kan lägga kött i saltlake i om strömmen går. Men dom allra flesta har ju faktiskt inte plats med en frysbox. Dessutom kanske man har barn som inte är så förtjusta i kikärtor med okokt pasta. Ja, nånstans där började tanken om Preppbox – det som skulle bli en försäkring mot tomma magar om krisen kommer. En låda med 20 000 kcal goda näringsberäknade måltider som får perfekt plats i en standardgarderob och håller i minst två år. Något vi själva saknat, men nu finns – och som vi stolt har i våra egna hem. Som här:

VI VilL göRA Det ENKLarE Att Bli FÖrbErEDD

Knappt en femtedel av Sveriges befolkning är det. Förberedda, alltså. Men tillsammans kan vi ändra på det. Därför finns Preppbox – som produkt och som idé i allt vi gör. Vi vill göra det enklare att vara mer förberedd om krisen kommer. Helt enkelt prata om krisberedskap så man förstår – och så att man vill!

TILLSAmmANS MED de SoM är BÄST I VÄRLDEN

Vi använder oss av producenter som är erkänt de bästa i världen när det kommer till kvalitet på mjukkonserverade rätter. Varje produkt som vi har i lager går igenom ett antal test-processer innan de tas i produktion. I steg 1 testar producenten, i steg 2 testar vår partner Outmeals (mer om dem nedan!) och i steg 3 testar soldater och betygsätter efter en skala mellan 1-9, där 6 är godkänt för NATO. Vi och Outmeals har dock ett internt krav på minst 6.5 för produktion, just för att få så bra rätter som möjligt. Om du vill läsa vår och Outmeals code of conduct finns den på engelska här (PDF). Utöver den har Outmeals, och i förlängningen vi, även undertecknat UN Global Compact som är en del i FN:s globala målsättningar inom agenda 2030.

Outmeals startade 2015 av Pelle (med en bakgrund som militär) och Johan (med en bakgrund som kock), som båda jobbat med fältransoner, så kallade combat rations, i många år. Sedan 2015 jobbar de hårt, och framgångsrikt, med att hitta, testa och sälja mat och tillbehör till militärer, myndigheter och NGO:s. Och sedan 2021 med att ansvara för maten och tillbehören i Preppbox, som utvecklats och utvecklas i nära samarbete. Läs mer om Outmeals på deras hemsida.

Vi Gör DEt TILLSaMMAns

Om du läst hela vägen hit: tack. Och förlåt! Men på riktigt hoppas vi att du har läst hela vägen hit. För om en själv är förberedd gagnar det faktiskt hela samhället. Våra första produkter är lådorna med mat, men vi kommer fortsätta utveckla vårt utbud. Om du redan nu har önskemål eller förslag: hör av dig! Och glöm inte att lämna din e-post nedan och att följa oss på Instagram – vi vill som sagt göra det enklare, och aningen roligare, att öka sin krisberedskap, och det kommer vi framförallt göra via mail och Instagram.

KONTAKTA OSS

Det både enklaste och snabbaste sättet att kontakta oss är via mail – klicka här för att… maila oss!